Журналистката и писател Лалка Бенгюзова посрещна 60-ия си рожден ден на матине с приятели

На матине с приятели посрещна 60-ия си рожден ден журналистката, писател и изследовател на архиви Лалка Бенгюзова. Дамата организира градинско парти в двора на къщата на бившата шефка на Дома за сираци и писателка Евгения Йорданова и напълни трапезата с домашно приготвени вкусотии, като не пропусна специално да направи известната сред близките й баница с тиква, на която е признат майстор.

Поетът Борислав Владиков, режисьорът Ставри Карамфилов, драматургът Елена Илиева и председателят на читалище „Н. Вапцаров“ Васил Новоселски бяха сред гостите заедно със специално пристигналите от Петрич Лили Трендова и от Черниче Веска Чивиева. Още приятелки от Благоевград споделиха специалния ден с Лалка Бенгюзова, а певицата Руска Стоименов, която не успя да присъства  лично заради друг ангажимент извън града, я изненада със специална доставка, изпратена по таксиметрова фирма – красива роза и стилен подарък.

Златна роза пък бе специалният дар, поднесен от В. Новоселски от името на настоятелството на читалище „Н. Вапцаров“, на което Лалка е активен дългогодишен член. В личен план пък съпругата му Диди зарадва рожденичката с отрупана с цветове орхидея.

Смях и сълзи от вълнения и спомени белязаха празничния ден на журналистката, а поздравленията и благопожеланията за кръглата й годишнина продължиха да валят чак до вечерта.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *