HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Журналистка от в. “Струма” с награда от БАРМ

За 14-а поредна година Българска асоциация на регионалните медии отличи най-добрите журналисти от извънстолични вестници. Церемонията по връчването на наградите “Св. Константин- Кирил Философ” се проведе в петък вечерта в комплекс “Русалка”.

Новините, които в централните вестници са на първа страница, при нас са доста назад. Ние сме като една обърната пирамида на т.нар. столична журналистика. Нашият поглед е обърнат към хората от нашия град, улица и квартал. В регионалните вестници трудно може да съществува понятие като “фалшива новина”. Защото ние всеки ден гледаме в очите нашите читатели. Това каза в приветствието си преди награждаването председателят на Управителния съвет на БАРМ Иван Бунков. Той поздрави колегите си със стоицизма, с който продължават да издават вестници в своите региони, въпреки все по-трудната среда за оцеляване на качествена и стойностна журналистика.

Материалите, които участваха в конкурса тази година, бяха оценявани от авторитетно и безпристрастно жури. В него влизат писателите Иван Гранитски и Бойко Ламбовски, и журналистката от вестник “24 часа” Алексения Димитрова.

С плакет и парична награда бяха отличени победителите в няколко категории. В раздел “Фоторепортаж” призът беше присъден на Светослав Петров от в. “Борба” – Велико Търново. Най-добър в категорията “Интервю” е Иван Атанасов от в. “Сакар нюз” – Харманли. Жана Иванова от в. “Струма” – Благоевград е първа в категорията “Коментар”. Наградата в раздела “Очерк” отиде при Златина Димитрова от в. “Янтра ДНЕС” – Велико Търново.

Статуетката “Св. Константин- Кирил Философ” за висок професионализъм и журналистическо майсторство тази година грабна Валери Ведов от в. “Конкурент” – Враца.

Българска асоциация на регионалните медии е създадена преди 15 години и обединява 30 регионални вестници. Така тя се утвърждава като най-силната, работеща и пълнокръвна медийна организация в страната, която всяка година без прекъсване отличава най-добрите си пера.

Спонсори на събитието бяха “Мтел”, “Домейн Боаяр” и комплекс “Русалка”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *