Жълт код! Мъгли и ниски температури

Във вторник времето ще бъде тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 7 и минус 2 градуса, в крайните югозападни райони и по Черноморието – малко над нулата. Максималните стойности ще достигнат 4 до 9 градуса, в Дунавската равнина – минус 3-0 градуса.
Жълт код заради мъгли и ниски температури е обявен в общо 10 области. Според прогнозите на синоптиците в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра времето ще се задържи мъгливо и дневните температури ще останат отрицателни.

В други три области – София-град, Перник и Кюстендил, предупреждението е само замъгливо време, което обаче се очаква да се задържи през по-голямата част от денонощието.

Над планините ще има значителна средна и висока облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Мъгли или ниска облачност ще има по Черноморието ще има, като в следобедните часове ще има временно подобрение на видимостта и намаление на облачността.

В нощта срещу сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В сряда ще бъде ветровито, като в Източна България вятърът временно ще се обърне от север-североизток.
Мъглите в западната част на Дунавската равнина ще се разсеят, но на места, главно в Западна и Централна България, ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Дневните температури вече навсякъде ще са положителни, минималните също ще са по-високи, в повечето места близки до 0 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *