Забавачка в Кюстендил с онлайн занимания за малчуганите в пандемията

Забавачка от Кюстендил започна онлайн занимания с малчуганите като начин да разчупи обстановката в семействата по време на пандемията.

„Моето дете е на 5 години и е в група „Зайче” на детска градина „Слънце”. Инициативата, която са подхванали, е похвална. На ден се правят по 1 час онлайн обучения, въпреки че не са задължени. Тази седмица имаха занимания по английски език, по рисуване, което много добре се отразява на детето. Самичко вкъщи му е скучно, въпреки че е с нас. Друго е да се види с приятелчетата си”, заяви Огнян Атанасов.

След като децата станали готови с рисунките, направили и виртуална изложба. Картините са качени на страницата на детското заведение във Фейсбук. „Така всеки може да ги види, а това за децата беше голяма емоция. Сега за Цветница правят модно ревю. На всяко дете е дадено да научи по едно стихче и да рецитират. Смятам, че това помага на децата да приемат по-лесно извънредното положение. Да не скъсат социалните контакти”, заяви Огнян Атанасов.

Всяка от групите в детската градина си има страница в социалната мрежа, където се споделят различни задачи. Основните направления са математика, английски и рисуване. Всеки родител споделя под постовете постиженията на децата и изпълнените задачи. „Благодаря на директорката г-жа Маргарита Цекина и на учителите за всичко, което правят. Те не са длъжни да правят онлайн обучение, но го правят от сърце, организират го в една интернет платформа. Ние седим с децата, пускаме компютрите, камерите. Моето дете е много удовлетворено и веднага след като свърши, ме пита за следващ час”, допълни родителят.

В детска градина „Слънце” работят 64-ма души, от които 21 учители и 43-ма души помощен персонал. Техен приоритет сега е онлайн обучението да обхване всички групи деца. Забавачката има 12 групи, от които 2 яслени.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *