Забравете къпането и миенето с гореща вода! Пагубно е

Всекидневното миене на лицето и отмиването на декоративната козметика отнема няколко минути. Но и те са достатъчни, за да бъде нанесена сериозна вреда на кожата, ако използвате гореща вода. Затова дори през зимата не се поддавайте на изкушението и не пускайте горещата вода. Никой не иска да се резделя сутринта с топлата постеля. За да има поне малка компенсация в банята включваме горещата вода и правим голяма грешка. Това особено се отнася до представителките на прекрасния пол, които усърдно се трудят върху външния си вид. Измиването на лицето с гореща вода обаче разваля кожата и способства за преждевременното й състаряване.

Ето няколко негативни ефекта от горещата вода върху състоянието на кожата:

Горещата вода раздразва кожата

Кожата на лицето е много чувствителна към въздействието на ектсремални температури (както ниски, така и високи). Ако се миете с гореща вода, отслабвате кръвоносните съдове в кожата. Така се появяват червени петна, а редовното измиване с гореща вода води до травми на съдовете и зачервяванията може да останат за по-дълго време. Ако искате да нямате такива проблеми, се откажете от миенето с гореща вода.

Опасност от появата на акне

Хората с повишена чувствителност на кожата трябва да са особено внимателни. Лекари-козметолози уверяват, че при чувствителна кожа миенето с гореща вода може да завърши с появата на акне. Най-добрият вариант е да спрете да я използвате.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *