Забраниха търговията на Бруклинския мост 

Новата година беше тежка за търговците на Бруклинския мост в Ню Йорк. Тази седмица влязоха в сила нови правила, които им забраняват да продават стоките си на съоръжението, съобщава Voice of America (VOA). Съвсем доскоро мостът беше изпъстрен от сергиите с бейзболни шапки, плюшени играчки, платнени чанти, тениски и закуски. 

Според Metropolitan Transportation Authority около 10 хиляди пешеходци пресичат Бруклинския мост всеки ден. През уикендите и по празниците броят им стига до 30 хиляди.

През последните години обаче броят на търговците стана много голям, което представлява опасност за обществения ред. Кметът Ерик Адамс заяви, че понякога дори велоалеята е препълнена от минувачи, предава Voice of America (VOA).

Търговците споделят, че ако загубят работата си, няма да могат да издържат своите семейства.

Патрик Деламор, продавач и ветеран от бреговата охрана, казва че търговията на моста е единствената прехрана за хора като него.

Мохамед Атиа също е бил уличен търговец. Днес той е директор на Street Vendor Project и целта му е да убеди кмета Адамс да отмени решението си.

Някои от търговците са хора с увреждания. Според тях забраната нарушава правата им.

Новата заповед се прилага не само за Бруклинския мост, но и за всичките всички 789 моста, управлявани от Министерството на транспорта.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *