Забраняват използването на емотиконите праскова и патладжан

Хората, които използват емотиконите на праскова и патладжан за провокативни постове, намекващи за сексуален акт, ще бъдат баннати от социалните мрежи Facebook и Instagram.

Емотиконите на плодът и зеленчукът често се използват като начин на обозначение на полови органи и затова се е стигнало до такова решение.

Използването на такива емотикони, в комбинация на някакво сексуално послание, вече ще е забранено, според новите правила и стандарти на Facebook, съобщават от “The Sun”. Въпросните емотикони няма да могат да се използват и за цензуриране и закриване на определени места по тялото, когато потребителите постват гола снимка във Facebook или Instagram.

Ако нарушите тези правила, акаунтът ви може да бъде премахнат. От Facebook казват, че това се прави превантивно, за да не се появява съдържание в сайта, “което улеснява, окуражава и организира срещите с цел секс”.

Постовете с такива емотикони ще бъдат премахвани, само ако емоджитата се ползват в преносен смисъл и има някакво сексуално послание или намек – други подобни емотикони, провокативен текст, разголени снимки и т.н.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *