Забраняват плюенето на семки и просията на обществени места в Трън

Забранява се изхвърлянето на семки, люспи, черупки, угарки, билети и дребни хартийки, цигарени и кибритени кутии и др. по места, предназначени за обществено ползване в Трън. Това е една от точките в новата наредба за обществения ред в пограничния град. Документът ще бъде подложен на обществено обсъждане на 22 март от 11 ч. в заседателната зала на общината.

В наредбата са изброени забраните за извършване на действия, противни на добрите нрави, нарушаващи обичайните норми за морал и поведение по улици, площади и други обществени места. Сред тях са високото говорене, пеене, свирене, извършването на дейности от битов и стопански характер и създаването по какъвто и да е начин на шум на места в близост до жилищата на гражданите и други обществени места през времето от 22 до 6 часа, а в жилищните зони – и от 14 до 16 часа; ползването на обществения транспорт от лица във видимо нетрезво състояние; продажбата и рекламата на вестници и списания с порнографско съдържание по улиците; употребата на алкохолни напитки, наркотични вещества, играенето на хазартни игри по улиците, площадите, парковите зелени площи и други обществени места. 

Освен това няма да се допуска разполагането и предлагането на хазартни игри или игрални хазартни автомати на по-малко от 300 метра от учебни заведения и домове за деца, лишени от родителски грижи. Разстоянието ще се измерва по най-краткия път. Забранява се пиене и пушене в близост до детски ясли, детските градини, училищата и местата, на които се предоставят социални услуги за деца; площадките за игра и спортните обекти – по време на спортни прояви. Няма да се допуска и просията на обществени места. Всички нарушители ще бъдат санкционирани.

      КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *