Забягналият в чужбина собственик на Асансьорния завод в Дупница Ил. Златанов събра 38 преференции за депутат, певицата Кристина Димитрова -50, а бившата съдийка Румяна Ченалова привлече 210 гласоподаватели от Кюстендилско

Собственикът на Асансьорния завод в Дупница Илия Златанов, станал популярен от журналистическото разследване „Осемте джуджета“, който се кандидатира за народен представител от партия „Ние, гражданите“ на ген. Валери Григоров, е получил 38 преференции на вота. Въпреки че отдавна е зад граница, той бе втори в листата в Кюстендил, съставена от трима души, която получи общо 91 гласа.

 Друга популярна личност, която се кандидатира за депутат от 10-и МИР Кюстендил, естрадната певица Кристина Димитрова, е получила 50 преференции. Тя беше втора в листата на ВМРО. Партията на Каракачанов получи 2498 гласа в Кюстендилска област. За други двама кандидат-епутати от листата на ВМРО – бившия зам. кмет на Сапарева баня и настоящ ОбС председател Васил Маргин са гласували 235 избиратели, а за треньора по таекуон-до от Дупница Христо Михалчев – 204.

 210 преференции е получила бившата съдийка Румяна Ченалова, напуснала съдебната система след скандала „Двете каки“. Тя беше кандидат за депутат от листата на партия „Възраждане”, която събра общо 336 гласа в Кюстендилско на парламентарните избори.

 ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *