Заведенията, кината, музеите и театрите във Франция отварят отново

Заведенията, кината, музеите и театрите във Франция отварят отново след почти 7 месеца на културен и социален живот под карантина.

Най-нетърпеливи да посрещат клиенти са заведенията на Лазурния бряг. Периодът съвпада с началото на летния сезон и резервации вече не липсват, ппредава Нова ТВ.

„Вече имаме много резервации. Първата седмица сме заети и на обед и вечер, въпреки че вечер все още сме с вечерен час и сервизът ще бъде много кратък. В 21 часа всички трябва да са си вкъщи, тоест ние трябва да приключим работа към 20:45 часа, за да имат хората време да се приберат без глоби. Но да, хората са нетърпеливи. Резервациите продължават, дори скоро ще трябва да ги блокираме, защото сме запълнени”, казва Димитър Дочев.

Той е управител на ресторант в курортното градче Вилфранш, между Ница и Монако. Пандемията идва скоро след като заведението отваря врати за първи път.

„Преди седмица започнахме да подготвяме ресторанта за поредното отваряне, тъй като нашият ресторант е сравнително нов. Отворихме през декември 2019 г., но за съжаление никой не беше предвидил пандемията. Работихме 3 месеца и затворихме. После отворихме лятото за около 4 месеца и пак трябваше да затворим”, разказва Дочев.

Всяко поредно отваряне в страната е съпътствано с нови, допълнителни мерки, споделя Димитър, но смята че бизнесът се адаптира все по-добре към ситуацията.

„Първите 20 дни след отварянето ще трябва да работим само навън, на терасата, с 50 процента капацитет. Вътре не се допускат хора. Маските за целия персонал продължават да са актуални. Трябва да взимаме телефонен номер и имена на всеки клиент, за обратна връзка в случай на COVID-19. Имаме разстояние от 2 метра между масите, което трябва да спазваме, както и не повече от шестима души на маса”, обяснява той.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *