Заведенията на жп гарата в Благоевград масово затварят

Заведенията за хранене на жп гарата в Благоевград масово затварят. В момента работи само едно, което е с две маси, в друго няма почти нищо по рафтовете, предлага се само кафе. В същото преди известно време се предлагаха банички и други тестени изделия плюс кебапчета и кюфтета. Сега вътре имаше само един клиент, който пиеше чай, а собственичката беше излязла по работа.

„Собственичката излезе за малко. Остави ме да пазя капанчето. Няма какво да се открадне, но да е отворено. Преди години имаше много клиенти и продаваха бира, кюфтета, кебапчета.. но сега няма хора, няма и зареждане. Продават се само кафе и чай. Оборотът не стига и за наема“, заяви Димитър Илиев, клиент на заведението.

Само в едно капанче, в което обслужва млад мъж, все още има клиентела, макар и многократно намаляла спрямо минали години. Предлаганото меню е кебапче и кюфте с руска и млечна салата, друго няма.

„Клиентелата значително намаля. След затваряне на автогарата започна лек спад. Намаляха и хората, които пътуват с влаковете, което доведе и до затваряне на по-голяма част от заведенията за хранене на жп гарата“, анализира ситуацията младият мъж.

Служителят в БДЖ с 42 г. стаж Кирил Вълов заяви пред репортер на „Струма“: „Драстично намаля пътникопотокът. Преди години на ден през автогарата в Благоевград минаваха средно по 600 пътници в двете посоки към Петрич и София. Сега продаваме по 100-тина билета. Правили сме по 30 000 лева оборот на месец от продажба на билети, но така е в цялата държава, населението намалява. Почти във всяко семейство има по един-два автомобила и все по-рядко се ползва влака като превозно средство, и то най-вече от възрастни хора. Това е и причината заведенията за хранене около жп гарата да фалират“, заяви  Вълов.

Във влака в 13,40 ч. от Благоевград за София от Благоевград се качиха 10-ина души, част от които слязоха на спирките до Дупница. От Дупница за София положението беше същото, във влака се качиха 5-има души.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *