ЗАВИДЕН УЛОВ НА БИСТРАКА! 2-ма благоевградчани хванаха сом гигант, „чудовището” смая рибарите

Сом гигант, 32 кг, извадиха от водите на Бистрака край река Струма в Благоевград 25-годишният Радослав Марковски от кв. „Грамада” и Ивайло Иванов-Жабето от кв. „Струмско”. Случката е от онзи ден, двамата отишли на водоема не в особено рибарското време 12.00 часа на обяд, риболовът тръгнал разочароващо, часове наред на въдиците не клъвнала нито една рибка. Към 17.00 часа обаче мощно дърпане изправило двамата на крака.

„Когато започнахме да теглим пръчката, веднага разбрахме, че отсреща има нещо огромно. Борбата продължи само половин час, за такава голяма риба я извадихме сравнително бързо. Когато я претеглихме, не вярвахме на очите си, кантарът закова на 32 кг”, разказа за „Струма” Ради. Сомът се хванал на бяла блесна с куки тройки.

Това е вторият подобен екземпляр в рибарската кариера на Радослав, предишното му постижение е отпреди две години, когато пак на Бистрака извадил сом с тегло 20 кг.

„Ловя риба, откакто се помня, работя като леяр на полеуретан, но щом ми остане свободно време, вземам въдицата и съм на реката”, призна за страстта си Радослав.

Финалът на риболовното събитие естествено е било ритуалното хапване на трофея с приятели. Във вила край Благоевград 19 човека направили неуспешен опит да изядат 17 кг от сома.

ИВА ИЛИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *