Завърши важно военно учение

Военното учение на НАТО и партньорите на Алианса Sea Breeze – 2021 г., проведено в Черно море и крайбрежните райони в Украйна, приключи, съобщиха в своята страница в соицалната мрежа Facebook военноморските сили на въоръжените сили на Украйна.

“Учението „Морски бриз – 2021 г.“ е завършено. Всички възложени задачи са изпълнени изцяло”, каза командващият въоръжените сили на Украйна Алексей Неижпапа, чиито думи са цитирани в съобщението.

По време на церемонията по закриването на учението украинските и западните военни бяха наградени с наградите “Защитник на Украйна” и “За укрепване на флота”. Според Кайл Гант, заместник-командир на 65-ата оперативна група на Шести флот на ВМС на САЩ, военните вече започват подготовка за ученията през следващата година. “Sea Breeze – 2021 приключи. Но утре вече започваме подготовка по Sea Breeze – 2022. Очаквам следващата година да видя още повече страни”.

Военни учения на НАТО и партньори от Алианса Sea Breeze – 2021 г. се проведоха в Черно море и крайбрежните райони на територията на Украйна от 28 юни до 10 юли. Основните участници в маневрите бяха Украйна, САЩ, Канада, Великобритания, Холандия, Румъния, България, Гърция, Турция, Латвия. В ученията са участвали около 4000 военнослужещи, 40 военни кораба, лодки и спомагателни плавателни съдове, 30 единици авиационна техника и повече от 100 единици автомобили и бронирани превозни средства.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *