Загадъчните убийства на коне във Франция продължават

Във Франция продължават нападенията срещу коне и в момента се водят около сто разследвания за такива престъпления, съобщи министърът на селското стопанство Жюлиен Денорманди.

Загадъчните убийства на коне се извършват в различни региони на Франция вече повече от половин година. Жертви на убийците стават също понита и магарета, посочва NOVA.

Както посочва министърът, убийствата на животните са намалели, но не са престанали. Досега властите са получили 400 сигнала за осакатени животни, като не всички са свързани с престъпни деяния. Някои от животните са починали от естествена смърт, но правоохранителните органи водят около 100 дела, съобщи телевизия BFMTV.

Затрудненията пред разследващите са свързани с местопрестъплението, което обикновено е в полето, далече от очите на свидетели или от видеокамери, но те не се отказват. През август стана известно, че френската Федерация по конен спорт е подала граждански иск в съда във връзка с тези престъпления. Почти всички убити коне във Франция са били с отрязано ухо. Сред версиите на разследващите е интернет предизвикателство или участие в ритуал. Не се изключва и вероятността действията на неизвестния извършител или извършители да е плод на психическо отклонение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *