Задава се ново захлаждане

Ново захлаждане от север, което ще се почувства главно в Централна и Източна България във вторник през нощта и в сряда.

Циклонална дейност на североизток от България и център на високо налягане над Централна Европа са предпоставка за по-хладни въздушни маси към Балканите от север.

Още през нощта на вторник срещу сряда в части от централните и източни райони на страната ще се развиват гръмотевични бури, на места са възможни интензивни валежи, дори градушки, което е в сила до края на деня, предава Дарик.

По-хладното време ще се почувства и по Черноморието, където в следващите 48 часа също ще превали и прегърми.

В четвъртък и петък, лятото бързо ще се завърне. Температурите ще се повишат до 32 – 33 градуса в низините, а валежите са малко вероятни. 

В събота започва влошаване на времето, което ще продължи и в началото на следващата седмица. Това се дължи на центрове на ниско налягане над Средиземноморието, които ще засегнат южните части на Балканите и България. 

В събота, неделя и понеделник, вероятно и във вторник на запад, ще се развиват гръмотевични бури, по-активни в следобедните часове и над планинските райони. Температурите остават без особена промяна, максималните ще са до 29 и 32 градуса.

От средата на следващата седмица времето ще се стабилизиратемпературите ще се повишават и началото на месец август ще посрещнем с типично лятно време и високи дневни температури.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *