HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЗАДАВА СЕ СУПЕР ВОЙНА В ЕФИРА! Известен тв водещ скочи на Big Boss заради култово предаване

Супер война се задава в БНТ, само няколко дни след като на шефския пост седна Коко Каменаров. Причината е, новата визия и промените които иска да Коко Каменаров в националната телевизия. Новоизбраният шеф реши да премести публицистичното предаване “Панорама” от петък в събота, като по този начин ще конкурира останалите големи медии у нас. Това по всичко личи, не се харесва на екипа и водещия Бойко Василев, които изпратиха отворено писмо до всички.

В него те изразяват възмущението си от решението на Каменаров и го призовават на открит дебат по темата. В обръщението си екипът, който прави “Панорама” смята, че то е уникално по рода си, независимо, че у нас вече имат над 10 публицистични предавания, сутришните блокове бълват политика, след това преминаваме към следобедните такива и още и още. Само БНТ има може би три подобни формата.

Друга причина според екипа на предаването е, че се излъчвали от 20 години в този си форма и всяка промяна би навредила на рейтинга им. Ако беше така и те наистина имат нечуван за родните телевизионни ширини рейтинг, то който си го гледа ще си пусне телевизора и в събота.

По всичко личи, обаче че новият шеф на БНТ няма да мине без битки, докато направи нововъведения в телевизията и разчупи мисленето на хора, които живеят с рейтинга от преди 20 години.

Ето и пълния й текст на писмото от екипа на “Панорама”:

„Екипът на “Панорама” е готов да участва във всякакви дебати за бъдещето на предаването. Вярваме, че те ще се водят професионално, задълбочено и публично- както вътре, така и вън от БНТ. Така приляга на една истинска обществена телевизия, ангажирана с едно от най-важните й предавания. При това разговорът има нужда от аргументи. Всичко друго би приличало на лично отношение или преднамереност.

Разбира се, ние имаме мнение и по въпроса дали “Панорама” трябва да се мести в друг ден и час. Категорично сме “против”. При това имаме поне десет аргумента “против”- и не можем да се сетим дори един “за”.

“Панорама” се излъчва в петък вечер от точно 20 /двадесет/ години, последните 17 от които – в конкурентна среда, в ожесточена битка за вечерния праймтайм.

С годините изградихме трайни зрителски нагласи и очаквания. Постигнахме много висока гледаемост: “Панорама”, въпреки че е сериозно публицистично предаване, носи един от най-високите рейтинги на БНТ, често най-високия в петъчния ден и във вечерния делничен слот. Така “Панорама” затваря деловата седмица и освобождава уикенда за други формати, които също са се доказали и утвърдили. Отзвукът от нея влияе върху съботата, неделята и началото на следващата седмица, като изпреварва другите коментарни предавания, пише Пик.

Сегашният формат на “Панорама” /уникален за българския телевизионен ефир, признат и в чужбина/, в който гостите могат да се репликират взаимно, и който комбинира интервюто с дискусията и репортажа, е създаден специално за делничната вечер. Там всичко става бързо, динамично, разнообразно, разчитайки на активната аудитория.

Всичко това е заслуга на традицията, но основно на сегашния екип на предаването, който с известни промени прави “Панорама” от есента на 2000 година. БНТ ни се е доверявала и за редица допълнителни проекти и документални филми, които успешно сме осъществявали през годините. Затова се чудим защо промените в БНТ трябва да започнат тъкмо от “Панорама”.

Въз основа на опита си сме твърдо убедени, че местенето на “Панорама” е необосновано и нелогично от съдържателна и зрителска гледна точка. Ефектът и целта на промяната са неясни и съмнителни, още повече, че формулата доказано работи. Едно такова местене ще ощети БНТ. Не вярваме, че това може да бъде цел на което и да е ръководство на Националната телевизия.“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *