Задигнаха 4 кросови мотора от къща в Баня, собственикът обяви награда от 20 000 лв.

Четири кросови мотора са откраднати от къща в разложкото село Баня. Возилата са изчезнали между 22 и 25 октомври. Те били оставени в пристройка, обособена като складово помещение, в двора на къща на улица „Трета“ в Баня, собственост на софиянци. Един от откраднатите мотоциклети е „Хускварна“, а другите три – „КТМ“. Стойността им възлиза на десетки хиляди левове.

Собствениците на къщата разбрали за кражбата през уикенда, когато пристигнали в Баня, но подали сигнал в полицията по-късно. Кражбата най-вероятно е извършена в тъмните часове на денонощието, тъй като съседите не са забелязали нищо необичайно около къщата. Не е изключено извършителите да са наблюдавали мястото от известно време. 

В късните следобедни часове завчера собственикът чрез профила си във Фейсбук публикува снимки на кросовите мотори и обяви награда от 20 000 лева за този, който даде достоверна информация, която да доведе до установяване на извършителите.

Щетата на откраднатите мотори е значителна. Справка показва, че в зависимост от модела и класа, цената на нов мотоциклет е около 20 хил. лева. 

За случая е уведомена Районна прокуратура – Разлог. Образувано е  досъдебно производство.

Това е втората подобна голяма кражба в Баня. Преди около две години апаши отмъкнаха лек автомобил, паркиран пред хотел в селото. Колата не беше открита.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *