Задружни съседи запретнаха ръкави и си направиха беседка пред блока, за откриването на обекта домакините завъртяха вкусни баници

Със собствен труд жители на блок 131 на ул. „Антим I” в Кюстендил вече изградиха беседка.  Ръкави запретнаха не само мъжете, а и жените в блока. С цялата документация се нагърби Маргита Владимирова. За съоръжението за отдих по проект „Благоустрояване и озеленяване в община Кюстендил” отпуснаха 2000 лева. На откриването на беседката бе зам. кметът Росица Плачкова. За края на строителните работи сръчните домакини завъртяха домашни баници и сладкиши.

„Успяхме да подготвим необходимите документи, които се изискват, и то за сравнително кратки срокове”, сподели Маргита Владимирова. „Вече се радваме на тази красива беседка и люлка. Много от живеещите в нашия блок се включиха в работата. Първо трябваше с фадрома да изчистим мястото, след това се изляха две бетонови площадки, върху които се изгради дървената беседка с покрив и люлката. Наоколо засадихме декоративни храсти. Радваме се на това, което се случи! Предстои асфалтиране на пространството около беседката”, допълни Маргита Владимирова, която работи в  детска градина „Мечта”.

„Показахме, че сме задружни и добри съседи. Тази беседка е много удобна и за възрастните хора, които в летните месеци ще излязат от апартаментите си на въздух, да се разговорят, сигурна съм, че ще се превърне в добро място за социални контакти”, споделя 34-годишната Анастасия Григорова.

„Беседката ще се превърне и в място за игра на децата, вместо да излизат на улицата, която е оживена, тук е по-сигурно. Нали има и люлка”, коментира още младата майка.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *