Задушено свинско месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

• 1.2 – 1.5 кг свинско месо

• 2 ч.ч. вино

• олио

• черен пипер, червен пипер, чубрица, индийско орехче, кимион, риган, сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Смесете всички сухи подправки по ваш вкус, можете да добавяте колкото и каквито ви харесват. Подсушете едно цяло обезкостено парче месо (врат, бут, джолан), направете няколко разреза и пъхнете чесъна. Оваляйте месото много добре в подправките и оставете за няколко часа да почива, дори за цяла нощ в хладилник.
В подходяща тенджера загрейте много добре олиото, сложете месото да се пържи докато се получи добре препечена коричка. При обръщане на месото не го бодете с вилица, за да не изтичат соковете. След като е изпържено добре добавете виното и вода, за да покрие месото до половината. Сложете дафинов лист и го оставете да се вари, като не пропуснете да го обърнете. Вари се до готовност, изважда се от тенджерата и се реже на филийки. Полива се със соса в който е варено месото. За гарнитура може картофено пюре, ориз, картофи на фурна и каквото ви харесва.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *