Задушено филе с лучен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • • 1 кг свинско или телешко филе
  • • 2 с.л. брашно
  • • 2 с.л. олио
  • • мащерка
  • • 2 дафинови листа
  • • 2-3 глави лук
  • • 2-3 скилидки чесън
  • • 200 мл бульон
  • • 100 мл вино
  • • смлян черен пипер
  • • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се нарязва на филии, начуква се и се овалва в брашно, разбъркано с черен пипер и сол. Запържва се в тиган, след което се прехвърля в тавичка от йенско стъкло или гювеч с капак. Поръсва се с мащерката и се добавят дафиновите листа. В мазнината се запържва нарязания на полумесеци лук и скълцания чесън. Поръсва се с брашното, долива се на тънка струйка бульона, като непрекъснато се бърка докато се получи гладък сос с лучени полумесеци, добавя се виното, солта и черения пипер. Сипва се върху месото и съда се похлупва. Пече се на умерена фурна. Поднася се с картофено пюре и салата според сезона.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *