Задушен в масло грах

Необходими продукти:

  • грах – 400 г (пресен или замразен)
  • масло – 2 с.л.
  • олио – 1 с.л
  • шалот – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • мента – 4 с.л, ситно нарязана
  • черен пипер
  • сол
  • вода

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган с похлупак се загрява маслото с олиото. В него се запържва до прозрачност наситнения шалот и се добавя грахът.

Запържва се за кратко, добавят се наситнените скилидки чесън и малко вода.

Захлупва се с капака, като от време на време се отваря и се разбърква и се добавя по малко вода, ако е необходимо.

След около 15 минути се добавя наситнените листа мента, сол и черен пипер.

Разбърква се и се поднася в затоплена чиния с лъжичка масло и стрък мента.

Грахът с масло може да се поднесе и като гарнитура към ястия с месо, както и като топла салата.

Добър апетит!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *