Refan-728×90-July-2019

Задушен джолан със сос

Продукти

800 г свински джолан 
1 к.ч. бяло вино 
2 с.л. соев сос 
черен пипер 
червен пипер 
мащерка

За соса: 
1 к.ч. готварска сметана 
1 с.л. брашно (препечено)

Начин на приготвяне

Джоланът задължително трябва да сготвим на бавен огън. Ето защо при приготвянето му са много подходящи за употреба уредите за бавно готвене и гювечите. Приготвяме марината от сухите подправки, соевия сос, виното и мазнината. Поставяме местото в слоукукър и заливаме с приготвената смес. Добавяме 1-2 к.ч. вода. Готвим 4 часа на високата степен. 

Прецеждаме получения при готвенето сос и поставяме на котлона. Сгъстяваме го с препеченото брашно и добавяме сметаната. Връщаме месото в соса и оставяме всичко да къкри около 10 минути на бавен огън.

Поднасяме с гарнитура от картофено пюре или друго по избор. В случая джоланът е поднесен със задушени тиквички с ориз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *