Задължават новия наемател на фалиралата култова дискотека „Бандера Роса” в Г. Делчев да направи инвестиции за 200 бона

Инвестиции в размер на не по-малко от 200 000 лева трябва да направи новият наемател на култовата дискотека „Бандера Роса“ в Гоце Делчев. Това е едно от условията към човека, който има желание да стопанисва обекта в следващите години, гласувано от местните парламентаристи на сесията на ОбС.

Освен това той трябва да се грижи и за облагородяването на площите около Дома на културата, където се намира нощният клуб. В това му задължение ще влиза и поддръжка на детските площадки, зелените площи и паркингът около сградата.

Новият стопанин на клуба ще трябва да плаща и минимум 2000 лева месечен наем на общината. Кандидатите да наддават за дискотеката трябва да внесат депозит от 10 000 лева за участие в публично обявения търг, както и да предоставят банкова гаранция в размер на 10% от предвидения размер на инвестициите.

„Договорът с предишния наемател беше подписан на 15 декември 2012 година и беше за 10 години. През октомври 2018 година в общината постъпи известие, в което се изразява желанието на стопанисващия обекта договорът да бъде прекратен. Нощният клуб не работи от една година и сега е проявено желание да бъде нает“, обясни пред общинарите началникът на отдел „Общинска собственост“ Благомир Томов.

По думите му ще се цели да не се нарушава Наредба №1 на община Гоце Делчев, касаеща шума. Освен това трябва да се извърши ремонт и реконструкция на водопровода и на централното стълбище. Новият наемател трябва да осигури шумоизолация и задължително видеонаблюдение на дискотеката.

Както вече писахме, през последните години нощното заведение носеше името „Dope”. В града се коментираше, че зад него стои синът на певицата Николина Чакърдъкова – Васил.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *