Задържаха двама за отглеждане на коноп в Санданско

         С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Сандански за срок до 72 часа са били задържани две лица, привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по 354в, ал. 1 от НК.

         На 20.07.2020 г. полицейски служители са извършили оглед в местността „Разсланковица“ в района на с. Лиляново, община Сандански. В обособено място били незаконно засети и отглеждани 85 растения от рода на конопа.

         След извършени действия по разследването – разпити на свидетели, претърсване и изземване и изискани справки, са били установени авторите на престъпното деяние – А.Х. (на 49 години) и Г.С. (на 27 години).

         В хода на образуваното досъдебно производство, в таванско помещение и мазе в къща в с. Поленица, е било намерено високорисково наркотично вещество – около 160 грама марихуана. Имотът бил обитаван от обвиняемия Г.С. Освен това, в кухненски шкаф на втори етаж, той незаконно държал бойно нарезно оръжие – пистолет без установена марка и номер, и 10 броя бойни патрони. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност и за престъпните деяния по чл. 339, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 3 от НК.

         Предстои Районна прокуратура – Сандански да внесе в съда искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Х. и Г.С.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *