STRUMA.BG с подробности за ареста на хирурга д-р Дашков (ОБНОВЕНА)

Хирургът от Бобов дол и бивш общински съветник от ГЕРБ в миньорския град д-р Борис Дашков беше арестуван вчера около 10,30 ч. след оплакване от приятелката му Офелия Велинова за домашно насилие. Тя е подала сигнал на тел. 112 през нощта в сряда срещу четвъртък, че е бита и душена от доктора. С линейка е транспортирана до Спешен център – Дупница, където й е оказана медицинска помощ и е пусната да си ходи. От тел. 112 е подаден сигнал до РУ – Дупница за домашно насилие.

Допреди три дни Дашков и Велинова са били на почивка в Огняново, откъдето са пуснали романтични снимки в социалната мрежа. Приятели на момичето съобщиха в социалната мрежа, че младата дама всъщност е избягала от дома на доктора само по бельо през нощта срещу четвъртък, за да се спаси от насилието.

Репортер на „Струма“ се опита да се свърже с Офелия Велинова, която живее в София, но на телефона се обади жена, която твърдеше, че е сестра й. Тя заяви само: „Не зная какво е ставало. Сестра ми е в „Пирогов”. Не мога да говоря, в момента съм в съдебна медицина”.

От пресцентъра на здравното заведение съобщиха, че Офелия Велинова е прегледана в Спешен център на „Пирогов”, била е с много охлузвания и натъртвания по тялото, пусната е за домашно лечение.

Д-р Борис Дашков, който се разведе с първата си жена, от няколко месеца пуска често снимки в социалната мрежа с новата си любима от различни хотели и СПА центрове. Любовта им беше на показ и всички ползватели на социлната мрежа знаеха двойката къде е на почивка. Офелия Велинова живее в София и има собствен бизнес с автомобили за  Пътна помощ.

Д-р Дашков работи като хирург в частната болница в Дупница и не за първи път името му попада в полицейските сводки. Както „Струма“ писа, преди няколко години в автомобила му, шофиран от друг мъж, беше открита марихуана. Тогава той излезе сух от ситуацията, като заяви пред разследващите, че предишния ден е дал автомобила на негов приятел да пътува и не е знаел, че има марихуана вътре.

Преди няколко месеца пък бе хванат да шофира в нетрезво състояние и му отнеха книжката.

Както „Струма“ писа, преди години някой беше разлепил некролози със снимка на д-р Б. Дашков в центъра на Дупница, на които пишеше: „Внимание, измамник! Това е доктор Дашков. Ползва квартири под наем в Дупница и се изнася, без да плаща!“. Заради неплатен наем някой му беше откраднал гумите на автомобила, оставен паркиран пред блок, в който той е живял на квартира в Дупница и се изнесъл, без да плати.

По случая за домашното насилие е уведомена и Районна прокуратура – Дупница.

ДРАГО МИРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *