Задържаха поръчителя и багеристите, унищожили дюните на Смокиня

Трима души са задържани за унищожаването на защитените дюни до къмпинг Смокиня, за което съобщи музикантът Васил Гюров, публикувал снимки от мястото.

“Установена е самоличността на багеристите и те са задържани. Те са обяснили, че са наети от трето лице. Така е задържан и поръчителят”, съобщи тази сутрин на живо в ефира на Нова телевизия Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Тя уточни, че поръчителят е от Бургас, но отказа да съобщи неговата самоличност. Той отричал да има нещо общо, въпреки че извършителите – мъже от местно село, хванати на място на дюните, разказали, че той им е платил, за да го направят. 

“Те са обяснили, че са наети от трето лице. Получили са 1000 лева за услугата”, добави Арнаудова.

Категорично се касае за разрушаване на дюни. Това е за нас защитена територия, а унищожаването й представлява престъпление от общ характер. Стартирано е наказателно производство”, заяви още Арнаудова, като уточни, че тримата са задържани за 24 часа.

Тя подчерта, че е намерен и багерът, който е бил укрит в района.

Междувременно концесионерът на плажа коментира в живо включване от там, че няма представа кой е извършил посегателството. Той увери, че на 6 януари – Богоявление, всичко с дюните било наред.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *