Задържаха рецидивист, ограбил момиче в Сандански

Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1от НК.

Около 19 ч. на 12.10.2020 г., в района на централния вход на хотел „Интерхотел Сандански“ в гр. Сандански, било нападнато единадесетгодишно момиче. Докато вървяло с приятелката си, чула непознат глас, който казал: „Много хубаво танцуваш“. Обръщайки се, ученичката видяла непознат мъж, който я доближил и препречил пътя. В следващия момент той започнал да дърпа от ръцете й пари, дадени й малко по-рано от баща й. Успял да сломи съпротивата й и след като отнел сумата от четиридесет лева, избягал в посока към паркинга на хотела.

В хода на разследването по случая извършителят на деянието бил установен още същия ден – четиридесетгодишният В.К. Мъжът е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. Той е с обременено съдебно минало, спрямо него има седемнадесет осъдителни присъди.

С постановление на прокурор В.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, привлечен към наказателна отговорност за извършения от него грабеж.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *