Заедно с благоевградчанина Ил. Христов „Лудогорец“ издуха петричанина В. Чергов

Петричанинът Васил Чергов е поредният спец от Югозапада, който си тръгва от Академията на хегемона “Лудогорец”. В началото на тази седмица от Разград бяха издухани още двама от треньорите на юношеските формации в „Гнездо на орли“ – благоевградчанинът Илко Христов и добричлията Стефан Славов.

„Всичко стана набързо, раздялата беше оформена по взаимно съгласие, пожелахме си успех. Засега ще си почина малко, рано е за планове, свързани с бъдещата ми месторабота”, коментира Чергов вчера, след като взе за няколко часа 500-те километра от Делиормана до крайния Югозапад. Той се присъедини към школата на 9-кратните шампиони в средата на 2019 г. по покана на тогавашния й директор Яков Папарков и оглави формацията на набор 2007, която играе в зона Варна и под негово ръководство редеше победа след победа. След напускането му 13-годишните таланти са поверени на Димчо Ненов.

Дали В. Чергов ще се завърне в ДЮШ на “Беласица”, където го завари офертата на лудогорци, или ще избере друго предизвикателство, вероятно ще стане ясно в следващите няколко седмици. През есента на 2015 г. специалистът водеше първия отбор на комитите, който приключи есенната кампания в третия ешелон на 11-а позиция.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *