Законът на привличането – каквото повикаме, това идва

Законът на привличането е интересно нещо. Всеки ден, всеки един от нас несъзнателно с мислите си привлича към себе си, това което всъщност иска на подсъзнателно ниво. Дори и да не го осъзнаваме или вярваме, това е факт! Има една стара българска поговорка – каквото почукало, такова се обадило, но ние я поизменихме в – каквото повикаме, това идва.

Тя много точно отразява Закона на привличането и силата на мисълта въобще. Ние сами имаме силите и възможностите, камък по камък и парче по парче да градим живота си. Никой и нищо не е виновен, за това което сме днес, ще бъдем утре или сме искали да бъдем, но не сме.

Ето и няколко вълнуващи размисли на велики писатели по въпроса за Законът на привличането:

„Човек е това, за което мисли по цел ден.“ – пише Ралф Емерсън. И ако се замислите е напълно прав, защото мислейки положително, ни се случват положителни неща, макар и живота ни да остава тежък. Ако сме черногледи, светлината няма как да прогони мрака някой ден!

„С мислите си привличаме това, което желаем. С действията си го получаваме в действителност.“ – казва Уолъс Уотлъс. Искате любов, мислете за нея и действайте, чрез нея – така ще я получите. Искате благодарност и щастие, мислете за тях и ги практикувайте в живота си, за да ги получите.

„За да успеем, трябва да действаме, но и да имаме мечти. Трябва не само да планираме, но и да вярваме.“ – Анатол Франс. Законът на привличането е компилация от мисли, чувства, постъпки, желания и мечти. Той е сложна нервна система и пътека, която води към нас самите. Няма по-голяма истина, от истината, че каквото си направиш сам и другите не могат да ти го направят, така че привличайте положителното, за да не съжалявате за изгубеното време, когато вече е твърде късно.

„Мислейки за липсите в живота си, ще продължавате да привличате още липси, за които да мислите.“ – Боб Проктър. Концентрацията върху това, което нямаме, което ни липсва е концентрация върху една химерна липса. Тук, може би ще си зададем въпроса, ако мислим за пари, ще ги привлечем ли в живота си?

Ами парите, както ги има, така и изчезват, но липсата на вътрешен покой, любов, благодарност и щастие е убийствена. Нея всички пари на света не биха я купили и заменили. Така, че не мислете за материалните липси, а компенсирайте душевните, за да постигнете успех и в материалното в последствие. Законът на привличането, привлича всичко, което вие привличате!

„Всичко, което искате, е там и чака вашата покана да влезе в живота ви. Всичко, което искате, иска да дойде при вас, но действайте, за да стигнете до него!“ – Джак Канфийлд. Мисълта по своята същност е действие и действието е мисъл, така че научете се да не ги разделяте. Законът на привличането е да мислим и да действаме едновременно към това, което желаем.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *