Закриват по-рано карнавала във Венеция заради коронавируса

Карнавалът във Венеция ще бъде закрит два дни по-рано от планираното като мярка в борбата срещу разпространението на коронавируса, съобщиха властите в града, цитирани от БГНЕС.
Всички училища във Венеция спират учебния процес до 1 март. Това се посочва в указа, подписан от губернатора на Венеция Лука Зая и министъра на здравеопазването Роберто Сперанца. „Подписахме указ с министър Сперанца, който нарежда отмяна на всички публични мероприятия, както и затваряне на всички училища и музеи до 1 март“, съобщава ANSA.

По-рано губернаторът на Ломбардия Атилио Фонтана също подписа указ, според който всички образователни институции ще бъдат затворени заради разпространението на болестта, причинена от нов тип коронавирус. Карнавалът във Венеция започна на 8 февруари и трябваше да приключи на 25 февруари.

Според местни медии над 20 000 души са присъствали в неделното шоу. Според някои съобщения тази година на събитието са пристигнали с 20% по-малко туристи, отколкото в миналото, именно заради страх от заразата.

Общият брой на заразените с новия тип вирус в Италия за два дни достигна 132 души. Основните огнища на болестта са северните райони на страната – Ломбардия и Венето (административен район, чиято столица е Венеция – бел.ред.). До момента двама души – възрастна жена в Ломбардия, и 78-годишен мъж във Венето, са починали след зараза с вируса. До момента извън Китай са открити заразени пациенти в 27 страни. В Китай починалите са 2442, почти 22,9 хиляди души са оздравели, а броят на заразените до момента е близо 77 хиляди.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *