Закриха Митница “Югозападна” в Благоевград, директорът пратен в Пловдив

Закриха Митница “Югозападна” в Благоевград.

От днес тя е Териториална дирекция “Югозападна”, като е на пряко подчинение на Централно митническо управление.

Благоевградският директор Георги Александров вече е начело на ТД “Тракийска” в Пловдив, съобщава Еновина. Към момента не е ясно кой ще поеме поста на Георги Александров в Югозападната дирекция.   

В новата структура в ТД “Югозападна” се вливат досегашните митници Аерогара-София и Столична, ведно с бюрата на граничните пунктове Кулата, Златарево, Гюешево, Олтоманци.

В структурата на Централно митническо управление са създадени Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване” и Главна дирекция “Информационни системи и аналитична дейност”.

Преструктурирането е с цел по-добра координация, ръководство и контрол при осъществяване на основните функции и задачи на агенцията, постигане на по-голяма бързина в работните процеси и по-голяма ефикасност и ефективност при управлението на човешките ресурси в администрацията.

Числеността на Централното митническо управление се удвоява от 560 на 1304 щатни бройки, като се оптимизират и преструктурират сега съществуващи звена.

Инспекторатът пък получава нови правомощия, за да може по-ефективно да пресича нарушения на правилата и корупция. Инспекторите могат да изискват всякакви документи, данни, сведения и справки от когото преценят, за да извършват ефективен контрол.

Досегашните служители в Агенция “Митници” са преназначени в съответствие с класификатора на длъжностите. В него обаче има променени изисквания към образованието и стажа за заемането им. Ще бъдат освободени тези, които не отговарят на тях.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *