Закръглени манекенки дефилираха в Париж

Стотина манекенки на възраст между 18 и 65 години, със слаби или закръглени фигури, нисък или висок ръст, дефилираха заедно с манекени близо до центъра “Помпиду” в Париж, за да популяризират Движение за позитивен боди имидж, предаде БТА.

На събитието имаше изобилие от черни рокли, сходни с онези, които са наложени от модната индустрия в рамките на дефилета. Манекенките обаче съблякоха облеклото си, под което се показа секси бельо. Те бяха аплодирани от стотици минувачи, туристи и свои близки, които бяха дошли да ги окуражат. Дефилето приключи с представяне на манекени по бельо.

“Всички се нуждаем от това движение”, заяви френско-германската стюардеса и манекенка Джорджия Щайн, която е инициатор на дефилетата за позитивен боди имидж във френската столица. Става въпрос за третото подобно дефиле от 2018 г., което цели да разобличи култа към слабата фигура. Според Щайн, този култ кара да страдат жените, които смятат, че не са с “нормална” фигура. В дефилето участваха манекенки, чийто ръст е между 1,45 метра и 1,85 метра.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *