Заличиха листата за съветници и кандидата за кмет на НДСВ И.Чонов след сигнал, че жената до екскмета К. Катин е направила регистрацията, без да има право

Трима роми, включени като кандидати, обявили, че нямат представа за това, полицията подхваща случая

Скандал с листата за общински съветници и кандидата за кмет от местна коалиция НДСВ избухна в Кочериново. В ОИК е постъпило искане от Любомир Васев, представляващ местната коалиция, с което настоява да се заличи листата им, както и  кандидатурата на Иван Чонев за кмет. В искането се твърди, че Силвана Рекарска, която живее на съпружески начала с екскмета на Кочериново Костадин Катин, е подала документите  за регистрацията на листата и кметската кандидатура, без да има делегирани права за този акт. Регистрацията е извършена на 24.09.2019 г.

В  ОИК Кочериниво са получени и устни сигнали от трима души от ромски произход, които са регистрирани като кандидати за общински съветници. Единият твърди, че се е подписал на бял лист, на другия му било казано, че има подписка и трябва да се подпише, а третият казал, че не знае, че е кандидат за общински съветник от Коалиция НДСВ /ДПС/. Всички документи от ОИК са изпратени на РУП – Дупница за разследване.

 В листата на кандидатите за общински съветници са записани 7 души, а кандидатът за кмет е безработният от няколко години Иван Чонов, който преди 10-ина години е работил към ВиК.

От ОИК – Кочериново вчера съобщиха, че след искането на Любомир Васев листата за кандидати за общински съветници и кандидатуата на Иван Чонов за кмет от Коалиция НДСВ/ДПС / са заличени. Любомир Васев живее в Кюстендил и е бивш зам. областен управител на Кюстендилска област през 2013 г.

След заличаването на Ив. Чонов кандидатите за кмет на Кочериново стават петима

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *