Заловиха бензинджийка в Дупница да шофира с 4,43 промила

Работничка на бензиностанция в индустриалната зона на Дупница беше заловена да шофира с рекордните 4,43 промила алкохол. 53-годишната Станка Йорданова от бобовдолското с. Големо село е спряна за проверка от пътни полицаи в Бобов дол. На униформените, които патрулирали в града, им направило впечатление, че при движение автомобилът „Опел” лъкатуши и навлиза в насрещната лента за движение, и го спрели. Тествали водачката с дрегер, който отчел 4,43 промила алкохол в издишания въздух. Йорданова отказала да й бъде взета кръв за анализ. Полицаите свалили номерата на автомобила и закарали шофьорката в РУП – Бобов дол. Написан и е акт за шофиране в нетрезво състояние. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Дупница.

Лекари коментираха, че при такъв резултат на дрегера Йорданова трябва да е изпила около 1,2 литра твърд алкохол. Те се чудят как въобще е успяла да седне зад волана при такава висока стойност на алкохол в издишания въздух.

Въпреки високите промили тя не успя да бие рекорда, поставен от кмета на дупнишкото село Баланово преди няколко години. Тогава дрегерът отчете 4,66 промила.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *