Топ теми

Заловиха кюстендилец да краде от медната обшивка на покрива на ДНА

47-годишен кюстендилец беше заловен да краде медна обшивка от покрива на ДНА /на снимката/. Сградата се намира в центъра на града. От няколко дни там започнаха ремонтни дейности. Поставено е скеле, а строителна бригада прави и саниране на фасадата на сградата, която от години не работи. Трайчо Найденов, който живее в ромската махала, се възползвал от липсата на пазач и в тъмната част на денонощието се качил на скелето и стигнал до покрива. По случая е започнато досъдебно производство в РУ – Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Преди четири години клубът бе запечатан като потенциално опасен. Тогава областното ръководство на Съюза на офицерите и сержантите от запаса в Кюстендил постави въпроса пред Министерство на отбраната за намиране изход от ситуацията. В сградата под ключ остана цялата материално-техническа база, книги на съществуващото към тях читалище “Владимир Заимов”, както и бойните знамена.

В момента по сградата се извършват строителни дейности след възложена обществена поръчка от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”. Тя бе обявена в края на миналата година през октомври и е на стойност 135 028 лева. На сградата ще бъде подменена дограмата. Целта е да се запази старинният вид, затова се поставя дограма и прозорци с растер и размери по шаблон от старите. Ще бъдат реставрирани и фасадите, и реновирани всички декоративни корнизи, пиластри и фронтони по шаблон и мерки от мястото по оригинала. Финалните дейности са свързани с почистване, грундиране и боядисване на метални решетки на прозорци по фасади. Частично ще се поправи и покривът, който течеше.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *