Спипаха 5 тона хашиш на кораб в Измир

Полицейски екипи на отдела за борба с наркотрафика в Измир са заловили 5 тона хашиш на борда на кораб, плаващ под турски флаг, съобщава БТА.  

В операцията, предприета около 05.00 часа тази сутрин, е участвал боен кораб, както и кораб и катери на бреговата охрана. При проверка на борда на кораб „Первиногулларъ“ полицаите са заловили 5 тона хашиш, след което плавателният съд е бил ескортиран от бреговата охрана и от боен кораб до пристанище в района.

В рамките на операцията, осъществена едновременно в Истанбул, Измир и Текирдаг, са задържани 20 души. От гледна точка на заловеното количество наркотик и неговата стойност, извършената операция се преценява като най-голямата подобна операция в историята на турската република.

До нея се е стигнало, след като главната прокуратура в град Менемен в окръг Измир получила преди близо три месеца сигнал, че голямо количество наркотик ще бъде транспортирано по море в Турция и започнала проследяване. Нареждане за акцията било дадено, след като била получена информация, че кораб „Первиногулларъ“, плаващ под турски флаг, е пристигнал в Турция през Средиземно море с голямо количество наркотици на борда, които били натоварени в страни от Африка като Мавритания и Сенегал. На борда се намирали и част от заподозрените.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *