HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Заменете всички напитки с вода – вижте какво става с тялото ви!

Водата безспорно e изключително полезна за човешкото тяло. Ако замените всички напитки с вода, организмът ви ще реагира по един уникален начин.
За да проследи какво би станало с човешкото тяло, ако замени всички напитки с вода, популярният блогър и лектор Крис Бейли провежда едномесечно изследване. Той обобщава резултатите в следните няколко категории. Ето какво става, когато водата е единствената напитка в ежедневието ви:
Отслабвате по-бързо. Скоростното отслабване е факт. Само за първите 9 дни от изследването доброволецът е изгорил толкова калории, колкото ако бе тичал всеки ден по 8 км, и то във всеки от дните.
Намалява апетита. Водата доказано потиска апетита. Колкото повече вода пиете, толкова повече излишно тегло сваляте.
Освобождаване от токсините. Водата ви помага да изхвърлите токсините по-бързо. Тя изчиства вредните субстанции и забавя стареенето.
Метаболизмът се ускорява, зареждате се с енергия. Количество от 500 мл вода всяка сутрин ускорява метаболизма ви с до 24%, което е повече от добре за тялото.
Мозъкът ви работи по-добре. Човешкият мозък е съставен от 75-85 процента вода. Това означава, че когато пиете повече вода, го захранвате с повече гориво. От своя страна концентрацията ви се подобрява неимоверно.
Намалява риска от множество заболявания. Пиенето на вода е сред сигурните методи да се предпазите от редица проблеми. Хипертензия, проблеми с пикочния мехур и дори рак на дебелото черво – всички те са следствие от обезводняване.
Сърцето ви работи по-добре. Доказано – 5 чаши вода на ден са способни да намалят риска от инфаркт с 41% – какво по-хубаво от това.
По-чиста и мека кожа. Водата хидратира кожата. Това я кара да сияе, подмладява я и я изчиства от всякакви нечистотии.
Пестите пари. На последно място, но не и по важност, са многото пари, които ще спестите, ако замените всички напитки с вода. Дори да заложите на минерална вода, тя е в пъти по-евтина от всички останали напитки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *