Заможни дупничани са оформили миниквартал от кокетни вили в с. Самораново, започва строеж и на къщи за гости

Заможни дупничани са оформили миниквартал в разположеното по поречието на река Отовица село Самораново, като са издигнали кокетни вили. Лидерът на ПП ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов е собственик на триетажна вила, която е оградена с двор, потънал в зеленина и красиви дървета. Срещу неговия имот вила е вдигнал и гравитиращият около Братя Галеви Ангел Радков, популярен като Ключаро, тъй като преди години е изработвал ключове в ателие в двора на храм “Св. Георги Победоносец” в Дупница. Вилата му е скрита зад висока ограда, а входа красят два високи бора. Ангел Радков е собственик на хижа “Гюндера”.

Както “Струма” писа, той беше собственик и на хотел-ресторант “Ловен дом” край Дупница, но го продаде през 2020 г. за 240 000 лв. на Асен Димитров от Дупница, който е собственик на бензиностанция.

В Самораново е и триетажната къща на бившия шеф на полицията в Дупница Ивайло Дамянов, на когото преди дни беше запален семейният автомобил “Рено”. Къщата е с огромни тераси, а дворът впечатлява с много зеленина.

Срещу него се намира вилата на живеещия в САЩ бивш лидер на БЗНС – Дупница Йордан Василев. Жители на селото коментираха, че от години той не е идвал във вилата си. Имотът е опасан с висока ограда и се вижда само покривът на вилата, който наподобява кубетата на храм.

До вилите на дупничани окото грабва вила на над 200 кв.м площ с модерна архитектура, сред голям имот, опасан със зелена мрежа. Собственикът е столичанин, който има фирма за дограма.

Кметът на Самораново Райко Цветков коментира пред “Струма”: “Напоследък много външни хора купуват имоти в селото. В скоро време ще започне изграждане и на къщи за гости. Целта ни е селото да се развие като туристическа дестинация”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *