Зам. директорът на общинската болница в Дупница д-р Кр. Бонев: Готови сме да приемаме пациенти от Благоевград след затваряне на детското отделение там

Общинската болница в Дупница има готовност да приема малки пациенти от Благоевград след затварянето на детското отделение там.

Зам. директорът по лечебната част в общинската болница в Дупница д-р Крум Бонев заяви пред “Струма”: „Имаме готовност да приемаме деца за лечение в детско отделение от Благоевград, след като беше обявено, че детското отделение там се затваря. Имаме необходимият ресурс и отлични специалисти, които могат да се погрижат за здравето на малките пациенти от Благоевград, ако се налага”.

Както “Струма” писа, от болницата в Благоевград са уведомили РЗИ и РЗОК, че временно затварят детско отделение поради липса на педиатри.

Докато отделението в МБАЛ – Благоевград е затворено, е направена организация в спешно приемно отделение да има постоянно дежурен педиатър. При необходимост от хоспитализация децата ще бъдат изпращани на лечение в болници в съседни градове. Ръководството на общинската болница в Дупница е създало условия децата от Благоевград да се лекуват в Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *