Зам. кметът В. Трошанов и съпругата му искат разрешение за ПУП на купеното от тях имение на президента на фалиралия ФК „Македонска слава“ Пл. Мирчев

Зам. кметът по строителството на Благоевград инж. Венелин Трошанов и съпругата му Анна искат разрешение от ОбС за изработване на подробен устройствен план /ПУП/ – изменение на плана за регулация и застрояване на парцела им в Стопанския двор в кв. „Струмско” заедно с промяна на уличната регулация. Имотът бе на собственика на фабриката за пластмасови изделия „Мипапласт“ и президент на фалиралия футболен клуб „Македонскка слава“ Пламен Мирчев.

По документи мястото е с предназначение за производство на термоформировани пластмасови изделия, големината му е 2855 кв.м, с няколко постройки в него – административна сграда на 2 етажа с площ 136 кв.м, склад с площ 276 кв.м и по-малки промишлена сграда и хангар, гараж. Де факто обаче там бе имението на Пл. Мирчев, в което той живееше.

Оказа се, че зам. кметът инж. Трошанов и съпругата му са купили имота преди малко повече от година от „ПроКредит банк България“ ЕАД. Имотните граници на поземления имот по кадастрална карта обаче не съвпадат с регулационните линии на парцела и това е причината зам. кметът да иска разрешение за ПУП и изменение на уличната регулация.

Общинският експертен съвет по устройство на територията се е произнесъл положително по искането на семейство Трошанови на заседанието си на 1 юни и то влиза като точка в дневния ред на последната сесия на местния парламент преди кметските избори в Благоевград.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *