Зам. кметът на Петрич Илко Стоянов оглави партията на Слави в Благоевград

Бившият общински съветник от „ВОТ Консерватори“ в Благоевград и все още заместник-кмет на община Петрич Илко Стоянов оглави регионалната структура на учредената в събота партия на шоумена Слави Трифонов „Няма такава държава“.

Въпреки че най-новата българска политическа партия бе създадена при затворени за журналисти и гости врати, а на делегатите в залата дори им взели телефоните, за да не правят снимки, Трифонов пусна кратко клипче от учредителния конгрес и на него освен регионалния координатор за Благоевград Илко Стоянов се забелязват още бизнесдамата Веселина Табачова от Симитли, Здравко Петров и преподавателят в Педагогическия факултет на ЮЗУ гл. ас. д-р Стефан Кинов от Благоевград, Йордан Стефанов от Кресна, Александър Димитров от Сандански, Димитрина Николова от Струмяни, земеделецът Фикрет Гегов от хаджидимовското с. Абланица, инж. Бисер Ушев от Сатовча, който е председател на НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1926“, Велка Попова от с. Мосомище и др.

Пред „Струма“ Илко Стоянов потвърди, че сред 559-имата делегати на конгреса 55 са били от Благоевградска област. Част от тях са хората, които през 2016 г. помагаха за организирането на референдума на Слави.

Заради медийното затъмнение около основаването на „Няма такава държава“, заради името на партията /мнозина го приеха като гавра с държавата/, както и заради избраното графично лого – ръка на син фон с българския трикольор върху нея /Законът за политическите партии категорично забранява на партии да ползват в своите символи герба и знамето на Република България/, но партията на гологлавия бивш телевизионен водещ се появи на политическата сцена със скандал и прогнози, че е много вероятно тя да не бъде регистрирана. По закон предстои до три месеца да бъдат внесени документи за регистрация в съда, сред които и списък с поне 2500 членове, а след подаването на искането за регистрация съдът трябва да се произнесе в рамките на месец.

Независимо от бъдещото решение на Софийски градски съд обаче, появяването на името му като регионален координатор на „Няма такава държава“ е сигурен знак, че Илко Стоянов няма намерение след изборите да остава в общинската администрация на Петрич като заместник-кмет и най-вероятно ще се върне към адвокатската си професия и ще се отдаде на политическо строителство. Без Слави да го е афиширал официално, видимо целта на Дългия е да разгърне организационно партията до следващите парламентарни избори и да влезе в 45-ото народно събрание, където да се опита да прокара идеите на „Няма такава държава“, сред които са мажоритарен избор на депутатите и намаляването им до 120, задължително гласуване и пряк избор на главния прокурор, омбудсман и местни полицейски шефове. За постигане на целите си Трифонов ще разчита освен на сценаристите на „Шоуто на Слави“, които влязоха в ръководството на партията като негови заместник-председатели, но и на регионалните координатори, които до момента са 18, а един от тях е благоевградчанинът Илко Стоянов.

За охлаждане на отношенията между Стоянов и досегашния кмет Димитър Бръчков в Петрич се говори от година, но мълвата бе визуализирана на отчетното събрание на партия ГЕРБ в Петрич преди няколко седмици. Според присъствали на събранието още когато видял, че кметът дава думата на Коларов да отчете дейността му като заместник-кмет по финансите, Илко Стоянов станал и демонстративно напуснал залата.

Според мълвата при победа на Бръчков на изборите, за мястото на Илко Стоянов вече гладели панталони банкерът ротарианец Георги Цилев, който е от кръга на бизнесмените Симеон Мантарлиев и Станислав Ласков, както и бившият зам. кмет от екипа на Вельо Илиев – Христо Батев, който също е банкер. Освен за Благоевград на сайта на „Няма такава държава“ Слави Трифонов е посочил и имената на хората си в Кюстендилско. Областен координатор там ще е Огнян Иванов, бившият полицай Венцислав Цветин ще отговаря за община Бобошево, Зорка Ягоридкова ще е общински председател на структурата в Кочериново, бизнесдамата Любка Бояджиева – на Рила, а инж. Васил Маргин – на община Сапарева баня, за чието кметско място се пробва като независим кандидат през 2015 г.

Търговецът Николай Златарски от Дупница е избран за координатор на партията на Слави Трифонов в Дупница. Пред в. “Струма” Н. Златарски, който е собственик на верига магазини за домашни потреби, заяви: “Със Слави Трифонов се познавам отпреди три години. Тогава заедно с 10-ина души от Дупница събирахме подписи за референдума”.

Той е работил като надзирател в затвора в Бобов дол. Преди няколко години напуска системата и започва собствен бизнес, като отваря няколко магазина за домашни потреби в Дупница.

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

 1. бай Курти

  Тука поне, за разлика от другия сайт, може да се изрази мнение за подобни политически проститутки, обикалящи всички т.н. “партии”, от където очакват келепир. Като им гледам делегатите, новия Бюреков, учиндолския селяндур ще прокопса, нейсе!

  Отговори
  1. Онзи

   Действащ зам.кмет на ГЕРБ Илко Стоянов ще представлява “промяната” на Слави Трифонов за Благоевградска област, страхотно звучи като че ли…..

   Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *