Зам. кметът на Петрич Илко Стоянов „пришпори” яхта като стар морски вълк край о. Закинтос

Заместник-кметът на Петрич Илко Стоянов се въплъти в ролята на истински морски вълк, след като нае яхта от пристанището на гръцкия остров Закинтос и цял час пори прозрачните води на Йонийско море. „Пълно е с всякакви плавателни съдове и след стабилно пазарене можеш много евтино да си наемеш който и да е от тях”, обясни Стоянов. След кратък инструктаж от страна на собственика той успял без проблем да вникне в тънкостите на яхтеното управление и пришпорил съда навътре в морето. По време на разходката все пак гледал да не се отдалечава много от брега, за да не стане някой сакатлък.

Специално за преживяването Стоянов се обзавел с рекламни за острова бермуди и панама в черно и бяло, а едночасовата обиколка до такава степен му влязла под кожата, че още като слязъл на брега, побързал да смени профилната си снимка с една от „морските”.

Зам. кметът прекарва със семейството си от няколко дни отпуската на третия по големина от йонийските острови, който е във формата на неправилен триъгълник с дължина на морската ивица от 123 км. Според впечатленията му мястото е превъзходно за почивка, защото съчетава мек средиземноморски климат с богата природа, много вкусна кухня, атрактивни морски забавления и изключително гостоприемно местно население.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *