Зам. кметът на Петрич И. Стоянов прекрати отпуска си, за да се включи в битката с африканската чума: цвръкна на скара 10 кила свинско и нахрани 20 души

Заместник-кметът на Петрич Илко Стоянов прекрати по спешност отпуската си и се включи активно в ограничаването на заболяването „африканска чума по свинете“. В четвъртък вечерта той изпече на скара поне десетина кила свински мръвки, закупени от петрички магазин, и даде своя скромен дан в унищожаване на предпоставките за разпространение на коварното заболяване, заради което до неделя собствениците на прасетата в цялата Благоевградска област са призовани от властите да им теглят ножа.

„Скарата беше в двора на един приятел от Петрич и с нея изхраних 20 души, освен това на всички много им хареса и казаха, че не са яли по-вкусно нещо”, без излишна скромност сподели Стоянов. Той категорично отрече събирането да е имало политически привкус и се разграничи от намеците на познатите си, че може би в Петрич вече е запалена първата политическа скара за купуване на предизборни гласове с кебапчета.

„Изборите са далече, а и тогава ще има много скараджии“, коментира през смях зам. кметът, чието име от 2 месеца се върти в Благоевград с най-невероятни предположения, включително и това, че той ще е кандидат-кметът на ГЕРБ за областния център на Пиринско.

Стоянов призна, че още в началото на вечерта компанията дори взела нарочно решение да не си говорят за предстоящите местни избори и освен с ледена бира, апетитните пържоли били преглътнати със спомени от отминаващите летни отпуски.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Елеонора

    По-тъпа статия не бях чела. ПИАР ли правите на този мошеник Илко Стоянов,измамник с еврофондове и адвокат на мутрите.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *