Зам. кметът на Петрич И. Стоянов се събуди „милионер”: Международната лотария „Евромилиони“ го „избрала“ за джакпота с Е 650 000

Бившият общински съветник в Благоевград и настоящ заместник-кмет на община Петрич Илко Стоянов влиза в започналата на места предизборна кампания като милионер – наскоро той спечели 650 000 евро от известна международна лотария, която на случаен принцип всеки месец теглела по един от милионите интернет потребители.

Уведомление с такова съдържание получи Стоянов в пощенската си кутия. Според писмото, подписано от Робърт Автантилайн, става въпрос за джакпота от известната международна лотария „Евромилиони”. От Стоянов добрият вестоносец Автантилайн иска само 3-те имена, адреса, пола, възрастта, професията и телефона, както и да се свърже с „нашия агент по исковете” на определен имейл.

„Еййй, почти всеки ден печеля по половин милион евро от нещо. Минимум. Достатъчно е само да си отворя писмата в спама“, написа на страницата си във Фейсбук под снимка на „късметлийския“ си мейл Стоянов и веднага започна да приема поръчения от приятелите си да плати с печалбата поне част от очакваните в България изтребители, за да не тежат толкова много на бюджета ни. Един от тях пък му се оплака, че него редовно го тормозят нигерийци, които го уведомяват, че са готови да му преведат от 2 до 30 млн. долара срещу елементарното изискване – да им посочи банкова сметка за превода.

Факт е, че в разгара на хакерския скандал с източването на данните на над 4 млн. българи от НАП международните мошеници се активираха и вече почти не остана електронна поща, в която да няма спамове с подобно съдържание. Според киберспециалистите отговарянето на такива писма неминуемо води до пробив в сигурността на интернет потребителите, от чиито компютри се изтеглят автоматично всякакви лични данни. Общото между писмата е, че всички предлагат пари, които били законно получени чрез лотария, наследство или по друг легален начин, написани са на развален български език чрез използването на GOOGLE преводач и настояват за обратен контакт с „банкер“, „инвестиционен посредник“ или „адвокат“ на определен адрес, чрез който започват да прихващат данните, които ги интересуват.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Драпал Мадуро

    Каква е новината? Аз съм получавал стотици предложения за по няколко милиона досега, първоначално пращаха писма по пощата, докато нямаше Интернет. Запълвате си страниците с глупости.

    Отговор
  2. Таня

    Вечният мераклия за кметския пост,ама няма да стане с тая мазна и лицемерна физиономия. С оная Мариета псевдо журналистката целият град говори за техните схеми и авантюри

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *