Зам. областният управител на Кюстендил Р. Цветин стана за първи път кръстник

Зам. областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин стана кръстник на едногодишната Йоана. Дари я със златно синджирче с кръст. Политикът спази традицията и облече кръщелницата с нова рокля, обувки, венче… На кака й Михаела подари златни обици с камъни Сваровски.

Родителите на малката Йоана – Петър и Стефка, се бяха подготвили с погачи и вкусни гозби. Кръщенето беше извършено в храма в дупнишкото село Блажиево, където живее семейството.

Райчо Цветин, съпругата му Емилия и двете им деца с радост изпълниха ритуалите, свързани с посвещаване в Христовата вяра. Танците откриха кръстниците, а веселбата продължи до късно вечерта.

Пред репортер на “Струма” зам. областният управител Р. Цветин изрази радостта си, че е потърсен за кръстник от сем. Китови. “Чувствам се горд, че съм избран за кръстник на Йоанка. Това за мен е голяма почит и уважение. Нещо върховно, да дадеш име на малко дете и да го кръстиш в храм. Аз и семейството ми се чувстваме щастливи. За първи път ми се случва да кръщавам дете”, заяви развълнуван политикът.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *