Зам. председателят на борда на директорите на МБАЛ – Благоевград д-р А. Янакиев се кръсти в река Йордан и се поклони на Божи гроб

Със слънчев загар и зареден с много положителна енергия от докосването до светостта в Израел и Йордания, пое отново служебните си задължения зам. председателят на борда на директорите и началник на образна диагностика в благоевградската болница д-р Андрей Янакиев. Той се завърна от пътешествие до светите места – Тел Авив, Хайфа, Назарет, Галилейското езеро, Джерат, Петра, Аман, Йерусалим с Божи гроб и река Йордан, където беше заедно със съпругата си д-р Таня Янева. При посещението д-р Янакиев извърши ритуално кръщене в река Йордан и бе удостоен с престижното „хаджия“.

„Различни са чувствата и мотивите, с които хората тръгват на поклонение по светите  места, аз отдавна имах желание и сега, вече на зряла възраст, реших да се докосна до тях”, каза д-р Янакиев и допълни:

„Времето беше хубаво, още по пътя екскурзоводът започна да ни разказва за историята и какви забележителни места ще посетим, съвсем подробни обяснения с доста информация. Посетих светите места със страхопочитание и се уверих, че земята там наистина е необикновена. В древността през нея са преминавали важни търговски пътища с Египет и Сирия, тук е “люлката” на три религии и мостът между три континента. Това е място на чудните дела и страдания на Божия син, където всъщност са виждани неговите чудеса. Поклоних се пред Божи гроб и се докоснах да светостта. Всяко кътче на светите места има богата история, видяното не може да се опише с думи, човек трябва да се докосне до тях”, заключи д-р Янакиев.

СЛАВА ИВАНОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *