Въпреки шпионския скандал! Зам. председателят на НД „Русофили“ Ю. Гошев отпътува с 50 благоевградчани за събора на „Копринка“

Бившият областен лидер на БСП в Пиринско и зам. председател на Национално движение „Русофили“ Юлиян Гошев вчера рано сутринта потегли с 50 членове и симпатизанти на движението от Благоевград  към яз. „Копринка“, където днес ще се проведе националният събор на русофилите. Първата спирка на автобуса преди обяд бе Панорамата в Плевен, след което съборяните се отправиха за паметна обиколка и нощувка във Велико Търново. Преди да пристигнат на събора днес, ентусиастите са решили да покорят вр. Шипка и там да си направят обща снимка.

„Обикновено на събора се събираме по 15 000-20 000 приятели на Русия, но тази година заради абсурдния скандал, в който обявиха председателя ни Николай Малинов за руски шпионин, очаквам да дойдат много повече хора”, коментира Гошев. Според категоричното му мнение обвиненията към Малинов са безпочвени и смешни, а времето, в което избухна скандалът, го навеждало на мисълта, че управляващите целят да провалят събора.

„Въпросният шпионски скандал е пълна глупост и бумерангът ще се върне към тези, които го предизвикаха”, категоричен е и проф. Людмил Георгиев, който е съосновател на СДС в Благоевград и беше преподавател в ЮЗУ.     

Известната журналистка от Разлог Бойка Асиова пък реагира на обвиненията в шпионизъм с остър ироничен пост на страницата си във фейсбук.

„По повод новината, която разтърси света: ЮРИЙ БОРИСОВ, бивш гл. редактор на ДУМА, шпионин на Москва
На вниманието на г-н СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ ПРОКУРОР! (нема начин в Разлог да нема такъв)

Ако ще ме закопчавате, писна ми да треперя. Сега съм на „Бела река“ 44. Бивш (ама не съвсем) журналист във в. „Дума“. Воспитаник съм на Кръжока за изучаване на руски език към Клуба на руските граждани. Ръководител граф Вячеслав Шадурски (родом от Киев). Всъщност бях внедрена сред внуците на руските емигранти от времето на Гражданската война в Русия като дъщеря на кмета, готвена за шпионин на Москва. Путин още не беше роден. На снимката съм до самия учител, надничам зад маска на картонено кученце, играя го в предновогодишна пиеска. Лая на руски.
Животът ми премина да шпионирам на Старчевата маскирана. На снимката дебна съгражданите си и ги фотографирам. ДУМ и ЛЕВИЧЯРЕ бяха мои агенти. Те не знаеха, но ги разсекретиха…“, написа Асиова.

За доказателство към признанието си журналистката, която работи в „Дума“ от първия му брой на 4 април 1990 г., е приложила и снимки, на които като дете „лае на руски“ и шпионира с фотоапарат разложани.

Коренно противоположно мнение от тяхното за шпионски скандал изрази бившият ректор на ЮЗУ проф. Атанас Попов. Той припомни, че през 2004 г. се създаде Федерация за приятелство с народите на ОНД в Русия, в чийто обществен съвет бяха Евгения Живкова, Румен Петков, Светлана Шаренкова и Петър Агов. „Тогава Путин сам призна, че има специално разработена стратегия за възстановяване на руското влияние върху страните от бившия Съветски съюз, наречена “Операция ОНД”. Именно като “операция на ОНД” у нас се пръкна сдружението “Русофили”, което всяка година събира повече от 20 000 путинофили на язовир “Копринка”. Такива “тържества “при богати трапези, с развети руски знамена”, няма никъде в сегашна Русия.
Не е тайна, че още при създаването на сдружение “Русофили” основната задача, която си поставят неговите създатели, е геополитическата преориентация на България. Това се подчертаваше съвсем явно от зомбираните путинофили при всяка тяхна сбирка. Сега за герои на “разкритието” за подготвяната геополитическа преориентация се представят онези, които досега мълчаха, а някои от тях специално поздравяват озверялата тълпа на путинофилите, която всяка година празнува тържествено на язовир Копринка“, коментира проф. Попов.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *