Зам. ректорът на ЮЗУ, композиторът проф. д.изк. Йордан Гошев, зарадва меломаните с авторски концерт, посветен на 60-г. му юбилей

Камерен авторски концерт на проф. д.изк. Йордан Гошев и приятели бе представен в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград като част от националния студентски фестивал. Концертът е по повод 60-годишния юбилей на изтъкнатия композитор проф. Гошев, който е и заместник-ректор “Информационно обслужване, медии и кариерно развитие”.

Артистичният директор на Националния студентски фестивал проф. д-р Емил Куков отбеляза, че концертът на Й. Гошев е едно от най-значимите събития в програмата на фестивала. Той припомни, че само преди няколко месеца проф. Гошев получи две големи отличия – „Златен век“ от Министерството на културата и „Златна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

В края на концерта проф. Гошев получи цветя от името на ректора проф. Борислав Юруков и от Факултета по изкуствата. Деканът на факултета проф. д.н. Васил Марков благодари на проф. Гошев не само за големите му заслуги като декан в ЮЗУ, но и за дългогодишното му и значимо творческо присъствие в българското и европейското музикално изкуство, в българската култура и образование.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *