Запален фен на ЦСКА иска цялата власт в „Пирин“ /ГД/

Новата година в Гоце Делчев дойде с изненадващата за мнозина новина за смяна на ръководството на местния ФК „Пирин“. Вятърът на промяната е на път да отвее досегашната управа начело с Димитър Коршумов, който е бил офериран да сдаде властта от запаления фен на ЦСКА Андон Смилянов. Бившият футболист на неврокопчани е подкрепил намерението си да оглави клуба с уверението, че има зад гърба си солидната подкрепа от фирми, готови да вдигнат бюджета на отбора, и с надеждата, че общината ще продължи да изпълнява финансовия си ангажимент към тима от Югозападната Трета лига. Амбицията на кандидата да седне на шефския стол е да постави основата за завръщане в професионалния футбол в следващите две-три години, а дотогава пиринци постепенно да  се превърнат в незаобиколим фактор в аматьорската група. В момента настоящият УС изготвя отчет и анализ на свършената работа през 2021 г.

Горещата вест за подготвяната рокада потвърди отговорникът за младежките дейности и спорта в южния град Костадин Харисков. „Вярно е, че има изразено желание от Андон Смилянов да застане на поста председател на УС на „Пирин“, както и гаранции за участието на отделни фирми във финансирането на клуба. Общината ще продължи да осигурява средства за футбола в рамките на утвърдения общински бюджет. Ясно е още, че  община Гоце Делчев, както и досега, няма да участва в управлението на ФК „Пирин“ и изцяло решенията ще се вземат от легитимния УС. Дали ще се стигне до смяна в ръководството на клуба ще стане ясно по съответния ред и според буквата на закона“, коментира Харисков.

„Що се отнася до настоящето на отбора, показателно е, че зад него стоят феновете. Свършена беше много работа след изпадането в четвърта лига, а впоследствие и след завръщането в третия ешелон. Дотук анонсираните цели за утвърждаване в групата се изпълняват. Следващата стъпка е да се надгражда“, допълни общинският чиновник.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *