Запален футболен фен закачи на куката си 5-кг щука и 6-кг сом

Популярният в цяло Неврокопско като най-запаления фен на “Левски” и “Граничар” /Копривлен/ Янчо Бойчев за пореден път предизвика завистта на рибарите в района, след като закачи на куката щука с впечатляващи размери, тежаща близо 5 килограма. Улови я във водоем близо до гръцкото село Лефкогия. При завръщането си в България легендата за улова му вече го беше изпреварила и приписваше на щуката поне 10 килограма.
Майстор-въдичарят Я. Бойчев, за разлика от много свои колеги, не пожела да заложи на фолклора и верен на истината, публикува в социалната мрежа фотодокумент как лично премерва щуката и тя тежи малко под 5 килограма. Той не сподели на каква стръв е уловил рибата, запази информацията си като собствено ноу-хау. Малко преди да хване щуката Бойчев улови и 6-килограмов сом близо до Гоце Делчев.
Копривленчанинът е сред лидерите в региона и в класацията за морски риболов, след като по бреговете на Бяло море на няколко пъти през летния сезон предизвика завистта на своите колеги с майсторството си. Въдичарят вече “зазимява” морските си такъми и ще се отдаде на лова в сладки води.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *